01 listopada 2015

Rafaello torta


____________________________________________________________________________


Da mi je Rafaello omiljeni slatkiš 
i da bih lako mogla živjeti samo jedući 
te savršene kokos kuglice po cijele dane,
znaju svi :)
Tako i moja majka koja je pronašla ovaj divni recept na 
Coolinarici i obradovala me za rođendan.

Moji kriteriji za kolače na bazi kokosa, 
a pogotovo one koji pokušavaju imitirati 
Rafaello su jako visoki...
ali ovaj kolač ima
okus čiste sreće!


Biskvit:

7 bjelanjaka
150 g šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
70 g oštrog brašna
150 g kokosovog brašna

Istucite bjelanjke u snijeg
postepeno dodajući šećer i vanilin šećer.

Promiješajte brašno i prašak za pecivo 
i lagano ih umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Na koncu dodajte kokos.

Istresite smjesu u kalup od 26 cm obložen papirom
i pecite na predgrijanoj pećnici na 
 170°C oko 15-20 minuta.

Biskvit ohladite i prilikom slaganja torte 
gornju stranu okrenete prema dolje.


Krema:

7 žumanjaka
2 vrećice pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
100 g maslaca
100 g šećera u prahu
500 ml slatkog vrhnja


Žumanjke promiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.

Preostalo mlijeko stavite kuhati 
i čim zavrije umiješajte pripremljenu smjesu te 
kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, 
a zatim maknite s vatre i ohladite.

Maslac i šećer dobro umutite mikserom
 i umiješajte u hladnu kremu.

Slatko vrhnje istucite u šlag i dodajte u kremu.


Slaganje:

12 komada petit keksa
100 ml mlijeka
2-3 žlice maraskina
50 g kokosova brašna
šaka listića badema
Rafaello kuglice za ukrašavanje po želji


Na biskvit stavite pola kreme, 
zatim posložite kekse prethodno umočene u smjesu mlijeka i maraskina. 
Preko keksa stavite preostalu kremu.

Tortu pospite kokosovim brašnom
te ukrasite listićima badema i Rafalelo kuglicama.





________________________________________________________________________________