26 travnja 2014

Torta a la Caprese

____________________________________________________________________________


Mnogo je verzija čokoladnih torti
bez brašna koje se samo izvana zapeku,
a u unutrašnjosti ostanu sočne i mekane,
ali samo je jedna  jedina prava i originalna Caprese torta.

Sastojci:
250 g margarina (sobna temperatura)
250 g tamne čokolade
250 g šećera
250 g usitnjenih badema
6 jaja (ako su manja, stavite 7 jaja)
prstohvat soli

Recept ne može biti jednostavniji.
Na pari rastopite margarin i čokoladu.
Šećer i žumanjke tucite zasebno.
U žumanjke dodajte po želji i vanilin šećer i rum,
zatim rastopljenu čokoladu i sve dobro
izmiješajte.
Potom se dodaju bademi.
Bjelanjke tucite sa malo soli u čvrstu pjenu
i lagano ih umiješajte u smjesu.

Torta se peče u predrijanoj pećnici
na 180 stupnjeva oko 35 minuta.

Ja sam svoju još prelila kuhanim kupinama
i poslužila uz kuglicu sladoleda.
Fina je i topla i hladna,
ja preferiram toplu :)

Ukoliko želite neke promjene u odnosu
na originalni Caprese recept,
alternative bademima su lješnjaci, možete
dodati i žličicu ekstrakta badema,
dio tamne čokolade zamijeniti mliječnom...
no samo se držite gore navedenih omjera i nema straha :)

Često viđeno, ali svaki put fino i
jednostavno ne može dosaditi!




___________________________________________________________________________