01 listopada 2015

Čokoladna fondant torta



____________________________________________________________________________



Super jednostavno i super fino, 
a k tome još poprilično jeftino :)

Sastojci:

200 g kvalitetne tamne čokolade
240 g maslaca
8 jaja
400 g šećera
130 g glatkog brašna
oko 150 ml vrhnja za šlag
jedna naranča
kakao za ukrašavanje

Postupak:

Na pari otopite čokoladu i maslac.

U drugoj posudi također na pari
mutite jaja i šećer, 
dok se šećer ne otopi i jaja dođu do sobne temperature
(ne smiju se previše zagrijati)
te ih zatim sklonite sa vatre i lagano miješajući 
dodajte čokoladu i maslac.

Na koncu žlicom lagano umiješajte 
brašno i smjesu izlijte u 
dobro namašćeni kalup od 24 cm.

Kolač se peče na 170 C 30-45 minuta
ovisno o pećnici i želji treba li sredina biti više ili manje tekuća.
Kako sam ja kolač nosila van kuće, 
lakše je da je ipak bolje pečen u sredini
kako bi se jednostavnije posluživao.
Ukoliko ćete ga konzumirati kod kuće, 
a volite tekuću sredinu, pecite ga kraće.
Važno je samo čačkalicom provjeriti 
jesu li se rubovi dobro ispekli.


Kolač ukrasite šlagom i narančama po želji.





_________________________________________________________________________________