♥
____________________________________________________________________________
Među starim bakinim receptima
pronašla sam i ovaj osvježavajući klasik
koji se odlično uklopio u uskršnji menu.
koji se odlično uklopio u uskršnji menu.
Biskvit:
150 g brašna
1 žličica praška za pecivo
3 jaja
150 g šećera
1 vanilin šećer
Promiješajte i prosijite brašno i prašak za pecivo.
Razdvojite žumanjke od bjelanjaka.
Bjelanjke mikserom umutite lagano dodavajući šećer.
Žumanjke umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Na kraju dodajte i brašno i prašak te ujednačite smjesu.
Kalup za bisvit namažite maslacem i pobrašnite.
Biskvit se peče na 180 stupnjeva oko 25-30 minuta.
Krema:
6 listova želatine
2 žumanjka
160 g šećera
250 ml mlijeka
sok i korica pola limuna
500 g svježeg sira
200 ml biljnog slatkog vrhnja za šlag
Želatinu namočite u vodu na 10 minuta.
Žumanjke umutite pjenasto sa polovicom šećera.
Mlijeko zakuhajte s drugom polovicom šećera i
ribanom koricom pola limuna.
Želatinu istisnite i rastopite u vrelom mlijeku,
zatim umiješajte u smjesu od jaja i ostavite da se ohladi.
Sir i sok limuna istucite kremasto te ga dodajte
ohlađenoj kremi od jaja.
Istucite vrhnje u šlag i dodajte ga u kremu.
Ukras:
400-500 g jagoda
2 vrećice prozirnog preljeva za torte
Tortu prekrijte jagodama
i zalijte preljevom primljenim prema uputama.
_________________________________________________________________________________
♥