♥
____________________________________________________________________________
Dragi moji B&V,
sretna vam prva godišnjica braka!
Čini mi se kao da smo jučer plesali na vašoj svadbi,
a već je godina dana proletjela.
Želim vam još puno divnih godina,
a mi ćemo se rado odazvati i doći na sve te fešte koje su pred nama
i naravno ne praznih ruku :)
Torta od bresaka
Biskvit:
180 grama badema
6 bjelanjaka
8 žlica šećera
4 žlice marmelade od breskve
4 žlice brašna
4 žlice griza
Kalup za biskvit namažite maslacem i pospite
brašnom.
Bademe usitnite nožem na manje komadiće
i rasporedite ih podjednako na dno kalupa.
Bademe pecite 8-11 minuta na 160C (oba grijača
i ventilacija).
Pazite na boju badema i čim počnu tamniti
izvadite ih iz pećnice.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg.
Šećer, marmeladu, brašno i griz stavite u
zdjelu
i dobro izmiješajte.
U tu mješavinu lagano dodajte drvenom kuhačom
bjelanjke
žlicu po žlicu
te ujednačite smjesu, ali lagano, tako da ostane prozračna.
žlicu po žlicu
te ujednačite smjesu, ali lagano, tako da ostane prozračna.
Smjesu izlijte u isti kalup preko pečenih
badema.
Biskvit se peče oko 35-40 minuta.
Prvih 15 minuta na 160C te nakon toga na 120.
Krema:
6 žumanjaka
7 žlica šećera
2 vrećice vanilin šećera
2 pudinga od vanilije
2 žlice gustina
600 ml hladnog mlijeka
250 g maslaca
U zdjelici žumanjke, šećer, vanilin šećer,
puding i gustin sa malo mlijeka dobro
izmiješajte
dok ne nestanu grudice.
Mlijeko (600 ml) stavite na štednjak i čim provrije,
u njega ulijte smjesu sa žumanjcima i skuhajte
puding
neprestano miješajući.
Puding treba provriti i zatim ga sklonite sa
vatre i
stavite na stranu da se dobro ohladi.
stavite na stranu da se dobro ohladi.
Maslac pjenasto umutite i dodajte ga žlicu po
žlicu
u ohlađeni puding neprestano miješajući
mikserom.
Krema treba biti sjajna i lijepo ujednačena bez
grudica.
Ukrašavanje:
1 konzerva bresaka
400 ml slatkog vrhnja (za šlag)
Stavite biskvit na tanjur za serviranje i oko
njega obruč.
Pola kreme stavite na biskvit, zatim tanko
narezane breskve
u jednom redu preko cijele površine te preko
njih
drugu polovicu kreme.
Na vrh torte oko 200 ml umučenog šlaga.
Tortu stavite u hladnjak preko noći.
Kad se torta u obruču dobro stisne i ohladi,
Obruč uklonite i sa preostalih 200 ml umučenog
šlaga
omažite tortu okolo i ukrasite ju.
Bila je jako fina,
a B&V kao da su ponovno pred prijateljima
rezali svoju svadbenu tortu :)
_________________________________________________________________________________
♥